Personages

Personages uit de Disneyfilm Frozen

Elsa

Aan de buitenkant ziet Elsa eruit als een verstandig, koninklijk en terughoudend meisje, maar binnen in haar woedt de angst en worstelt ze met een groot geheim. Ze werd geboren met de macht om ijs en sneeuw te maken. Dat is een prachtige gave, maar ook een gevaarlijke. Elsa kan het moment niet vergeten waarop ze bijna haar jongere zus Anna doodde met haar magie en leeft daarom in afzondering. Ze is dag en nacht bezig om haar sterker wordende krachten de kop in te drukken. Echter, juist haar ophopende emoties ontketenen de ijskoude magie en zo zet ze per ongeluk een eeuwigdurende winter in beweging die ze niet ongedaan kan maken. Ze vreest dat ze een monster wordt en dat niemand, zelfs haar zus niet, haar kan helpen.

Anna

Anna is een durfal die dingen doet zonder er eerst over na te denken. Tegelijkertijd is ze optimistischer en zorgzamer dan de meeste mensen. Ze wil dolgraag weer contact met haar zus Elsa, waarmee ze heel close was toen ze nog jong waren. Wanneer Elsa per ongeluk haar magische krachten loslaat wordt het koninkrijk Arendelle in een eeuwige winter omhuld. Met haar onbevreesde aard, haar doorzettingsvermogen en haar geloof in anderen als enige wapens, is Anna vastberaden om zowel haar koninkrijk als haar familie te redden.

Olaf

Olaf houdt van een lekkere warme knuffel. Hij is een brouwsel van Elsa’s toverkunsten en veruit de vriendelijkste sneeuwman in de bergen boven Arendelle. Zijn onschuld, spontaniteit en abnormale vaardigheid om zichzelf uit elkaar te halen op geschikte en minder geschikte momenten leidt tot vreemde, maar ook grappige avonturen. Hij zou ook wel eens de meest onmogelijke droom ter wereld kunnen hebben, maar wat niet weet wat niet smelt… toch?

Hans

Hans is een knappe koninklijke hoogheid uit een nabijgelegen koninkrijk die afreist naar Arendelle voor Elsa’s kroning. Met 12 oudere broers is Hans vrijwel onopgemerkt opgegroeid… iets waar Anna over mee kan praten. Hans is slim, alert en galant. Anders dan Elsa belooft Hans dat hij Anna nooit zal buitensluiten. Hij zou wel eens degene kunnen zijn waarop ze al die jaren heeft gewacht.

Sven

Een rendier met het hart van een labrador. Sven is Kristoffs loyale vriend, die zowel de slee trekt als het geweten van zijn baas vormt. Hij zorgt ervoor dat zijn metgezel uit de bergen strijdt voor het goede en rechtvaardigheid, en krijgt dat voor elkaar zonder ook maar een woord te zeggen. Met een paar empathische snuiven kan hij zijn mening over het algemeen goed overbrengen. Het leven zou helemaal perfect zijn als Kristoff die vreselijke rendierstem niet zou opzetten als hij voor Sven praat (alsof rendieren echt zo praten).

Kristoff

Kristoff is een echt buitenmens. Hij woont hoog in de bergen waar hij ijs oogst en verkoopt aan het koninkrijk Arendelle. Kristoff is het type ruwe bolster, blanke pit en heeft zo zijn eigen regels. Hij lijkt een einzelgänger, maar heeft altijd zijn beste vriend bij zich; het loyale en extreem sjofele rendier Sven.